Glad inledning på vårt jubileumsår!

21.01.2019 kl. 12:17
Nu är året här, året då vi firar 120 år av marthaverksamhet! Vi firar det här jubileumsåret tillsammans med Marttaliitto och de finskspråkiga marthorna.

Vi inleder festligheterna med Världens största marthakväll, 31.1.2019. Under några gemensamma timmar samlas marthor i hela landet för att fira 120 år av gemenskap. Det har varit mycket glädjande att höra buden om föreningar och distrikt som valt att fira tillsammans för att knyta nya kontakter och fortsätta bygga den gemenskap som är grunden till vår verksamhet.

Festtalet och videofilmer att läsa och visa under kvällen finns på martha.fi

Vi hoppas att ni under kvällen dokumenterar er fest, ni får gärna dela fotografier och stämningar under hashtaggen #martha120 och #världensstörstamarthakväll på sociala medier, också på Marthaförbundets Facebooksida. Uppge gärna hur många ni är som firar tillsammans!

Receptet på jubileumstårtan och -drycken finns i vår receptbank!

Våren fortsätter med planering av förbundets vårmöte. 26-27.4 ordnas seminarium och både Marthaförbundets vårmöte och Marttaliittos årsmöte, det här på Paasitorni i Helsingfors.

I september är det dags för Marthatorget, vi hoppas att ni prickat in 14.9.2019 i era kalendrar. Då samlas marthorna på Senatstorget i Helsingfors för att träffa varandra, visa våra färdigheter, lära oss något nytt och påvisa bredden i vår verksamhet för dem som ännu inte är marthor.

Före Marthatorget, 8.9.2019, ordnas en jubileumsgudstjänst i Domkyrkan i Åbo. Gudstjänsten kommer också att televiseras. 

Under våren kommer mer information om de kommande evenemangen och i medlemsbrev framöver hittar du information om till exempel anmälningar och övernattningar.

Du hittar mer information om jubileumsåret på martha.fi

Med hopp om ett roligt och berikande jubileumsår!

Har du frågor får du gärna vända dig till mig, 

Micaela Röman
Jubileumsårets koordinator
050 3564548
micaela (at) martha.fi


  • Bilden ovan är en del av en jubileumsbricka som kommer till salu i marthashopen under våren. 
  • Facebookbanner och logo för att lyfta jubileumsåret i distriktets, föreningens eller kretsen sociala kanaler hittar du här. 
Marthaförbundet
 

Vi svarar på dina frågor!

Marika Danielsson, administrativ assistent, svarar på dina frågor om medlemskapet, marika (at) martha.fi, 044 735 4971

Medlemsavgifter 2018

Ordinarie medlem 30 euro
Seniormedlem 25 euro
Familjemedlem 14 euro
Medlem i Ungmartha 14 euro
Direkt medlem 47 euro
Understödjande medlem 200 euro


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset