Inbakad rabarberpaj

Artikel

 

  • 500 g rabarber, skurna i slantar
  • 150 g smör
  • 1 dl grädde
  • ½ dl sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl 4-flingssgryn (eller havregryn)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl farinsocker

Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap och grädde, rör om. Blanda i de torra ingredienserna i kastrullen med den varma smörblandningen ( ska inte längre koka). Bred rabarbern i pajform och häll över av den knäckiga degen. Grädda i 175 grader ca 25 minuter. Servera med vaniljsås.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset