Vårlig rabarberkaka

Artikel

 

  • 1 rund pajform, ca 24 cm
  • 125 g margarin
  • ¾ dl socker
  • 1 ägg
  • ¾ tsk kardemumma
  • 1 ½ dl jästbrödsmjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • ½ dl mald mandel
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning: ca ½ l rabarber, 2 dl matlagningsyoghurt, gräddfil eller crême fraiche, 1 ägg, ½ dl socker, 2 tsk vaniljsocker
  1. Rör margarinet och sockret vitt och pösigt. Tillsätt ägget och rör väl.
  2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner mjölblandningen i smeten. Bred ut smeten i en pajform.
  3. Skär rabarbern i mycket tunna skivor och fördela dem över smeten.
  4. Häll yoghurten i en skål och tillsätt ägg, socker samt vaniljsocker. Rör om försiktigt.
  5. Häll yoghurtblandningen över rabarbern och grädda i 200 grader ca 30 minuter.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset