Rabarbermjöd

Artikel

½ kg rabarber
½ kg socker
5 l vatten
¼ tsk jäst russin

En ljuvlig läskedryck som får en rosa nyans av rabarbern. Kräver planering, om man vill servera den till ett särskilt tillfälle. Skölj rabarbern, skär den i bitar och lägg dem i en stor skål eller kastrull. Häll sockret på rabarbern. Koka upp vattnet och häll det över rabarbern. Låt vattnet svalna tills det är ljummet. Tag lite av det avsvalnade vattnet i en kopp och lös upp jästen i det. Blanda skvätten med de andra ingredienserna. Låt mjödet jäsa i rumstemperatur till följande dag. Sila mjödet och tappa det på flaskor. Lägg några russin i varje flaska. Ställ svalt. Mjödet är färdigt att dricka då russinen flutit upp till ytan, efter ca 3 dygn.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset