Rabarberkräm

Artikel
  • 4 dl rabarberbitar
  • 5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1⁄4 dl potatismjöl
  1. Skölj och skär rabarber i bitar.
  2. Koka rabarber, socker och vatten tills rabarbern går att vispa sönder.
  3. Blanda redning (1 dl vatten och 1/4 dl potatismjöl). Ta kastrullen från spisplattan. Häll redningen i en tunn stråle under omrörning.
  4. Ställ tillbaka kastrullen på spisen tills du ser första bubblan. Strö lite socker på ytan. Servera med vaniljglass, mjölk eller vispad grädde.

Du kan också ladda ner och printa ut det här receptet i en illustrerad version - klicka här!


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset