Rabarberbullar

Artikel
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma
  • ca 12 dl vetemjöl
  • ägg till pensling
  • pärlsocker att strö på

Rabarberfyllning:

  • 50 g smör
  • ¾ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl tunt skivad rabarber
  • 1 tsk potatismjöl

Smält smör och tillsätt mjölken, värm till 37°C. Rör ut jästen i det ljumma degspadet. Tillsätt ägg, socker, salt och kardemumma. Rör in mjölet litet i taget och knåda in det sista mjölet tills degen blir smidig. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Kavla ut degen till en rektangulär platta på mjölat bakbord. Bred på smör och strö över rabarberbitar, socker och vaniljsocker. Rulla ihop degen och skär i bitar. Placera bitarna i bullformar, pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Grädda i mellersta delen av ugnen ca 8-10 minuter i 225°C.

Du kan också ladda ner och printa ut det här receptet i en illustrerad version - klicka här!


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset