Rabarberkaka uppochned

Artikel

6–8 portioner

50 g smör/margarin
3⁄4 dl farinsocker
1⁄2 l rabarber i bitar

Deg

1 dl olja
1 1⁄2 dl mjölk eller t.ex. havre eller sojadryck för vegankaka
3⁄4 dl socker
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
2 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl ärtmjöl
1 tsk bakpulver

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Klä formen (24 cm i diameter) med bakplåtspapper.
  3. Fördela smör och farinsocker i bottnen på formen och ställ in i ugnen i några minuter så smöret smälter.
  4. Ta ut formen och skaka om så att smöret och sockret fördelas jämnt på bottnen och blandas.
  5. Fördela rabarberbitarna i bottnen. Blanda ihop ingredienserna till degen och fördela över rabarberbitarna.
  6. Grädda i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna i formen, stjälp upp på ett kakfat. Servera med vaniljsås, glass eller turkisk yoghurt smaksatt med vaniljsocker.

    


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset