Plommon och tomatchutney

Artikel

500 gram plommon eller krikon
2 ekotomater
1 rödlök
2 dl rödvins- eller cidervinäger
2 vitlöksklyftor
1 kanelstång
4 stjärnanis
4 nejlikor
3 ½ dl socker
2 tsk salt

  1. Kärna ur plommonen eller krikonen och lägg dem i en tjockbottnad kastrull. Tärna tomaterna och lägg i. Tärna löken och finhacka vitlöksklyftorna och lägg i.
  2. Tillsätt vinäger, socker, salt och kryddor. Koka upp och låt sjuda utan lock på medelvärme i cirka 1 timme.
  3. Chutneyn ska koka ihop till marmeladkonsistens. Va försiktig mot slutet, rör med jämna mellanrum så inte chutneyn fastnar i botten. Häll upp på rena glasburkar.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset