Inlagd äppelkart

Artikel

I samband med gallring av äppelkart om våren kan du ta tillvara de bortgallrade äpplena. Inlagda blir de goda tillsammans med exempelvis ost eller vilt. Bild på sidan 48.

Cirka 2 liter äppelkart från trädet (cirka 2 cm i diameter)
2 ½ dl vittvins- eller cidervinäger
2 ½ dl vatten
6 dl socker
4 stjärnanis
2 kanelstänger

  1. Skölj äpplena och lägg i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och häll på de övriga ingredienserna.
  2. Låt sjuda i 5–7 minuter, var försiktig så att äpplena inte går sönder.
  3. Lägg upp på steriliserade burkar. Servera till ost, kött, vilt, fågel.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset