Päron- och äppelchips

Artikel

Att torka äpplen och päron till äppelchips är ett enkelt sätt att ta vara på äppelskörden − samtidigt få man ett naturligt godis.

3 päron
3 röda äpplen
(Citronsaft)

  1. Sätt ugnen på 50 grader, varmluftsugn.
  2. Hyvla päronen och äpplena tunt med mandolin/osthyvel i cirka 2 mm tunna skivor.
  3. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper och pensla eventuellt med lite citronsaft för att bibehålla färgen.
  4. Torka i ugnen i cirka 4–6 timmar, vänd gärna på chipsen en gång i timmen tills de känns torra. Förvara i en lufttät burk.

Tips! Pudra över lite kanel, kardemumma eller annan favoritkrydda för att smaksätta äpplena.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset