Päron och äppelmarmelad med ingefära och lime

Artikel

Cirka en medelstor glasburk eller två små.

300 gram tärnat päron (cirka
2 st stora päron eller 4 små)
200 gram äpplen (cirka 6 st små höstäpplen)
½ vaniljstång
200 g syltsocker
1 lime, juice och skal
1 msk riven färsk ingefära
1 msk honung

  1. Skala, kärna ur och tärna päronen och äpplena smått.
  2. Skölj limefrukten, riv skalet i en liten skål och pressa ur juicen.
  3. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna.
  4. Lägg päron-och äppelbitarna i en kastrull med pressad limejuice och vaniljfrön. Koka upp och låt sjuda under lock tills fruktbitarna är mjuka, cirka 8–10 minuter.
  5. Tillsätt limeskal, riven ingefära, syltsocker och honung. Koka upp, skumma av och sjud i ytterligare 5 minuter. Fyll upp i rengjorda steriliserade glasburkar.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset