Äppel- eller  päronmos i mikro 

Artikel

Det är gott med fruktmos på gröt, fil och pannkaka. Det här receptet är en snabb variant som tillagas i mikrovågsugn. 

Cirka 350 g inhemska äpplen eller päron 
½ dl vatten 
1–2 msk socker 

  1. Skala och skär äpplen eller päronen i bitar. Sätt frukten och vattnet i en mikrosäker skål, exempelvis en glasskål. 
  2. Tillaga frukten i cirka 800W i 5 minuter, rör om efter halva tiden och var försiktig, moset blir hett i mikrovågsugnen. Använd också grytlappar då skålen kan ha blivit het. 
  3. Tillsätt önskad mängd socker och mosa med gaffel. 
  4. Låt svalna och servera till plättar, pannkaka, fil, yoghurt eller gröt. 

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset