Hemlagade fiskpinnar med broccolimos

Artikel

4 portioner

400–500 g fryst sejfilé (MSC-märkt)
2 uppvispade ägg
1 dl skorpsmulor
1 dl vetemjöl
Smör & olja för stekning
1 ekologisk citron

Broccolimos

600 g mjölig potatis
Cirka 300 g broccoli
1 dl mjölk
1 msk smör
Salt, vitpeppar

  1.  Tina upp fisken nästan helt. Skär den i cirka 2 cm breda bitar.
  2. Doppa fiskbitarna i lättsaltat mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det är viktigt att varje lager panering täcker väl för ett så bra resultat som möjligt.
  3.  Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek bitarna gyllenbruna på låg värme. Låt bitarna rinna av på hushållspapper. Smaksätt med salt och citronsafy

Broccoli- och potatismos

  1.  Skala och skär potatisen i bitar. Dela broccolin i buketter. Skala stjälken på broccolin med potatisskalare och skär stjälken i skivor.
  2. Koka potatisen i cirka tio minuter. Tillsätt broccolin de sista fem minuterna.
  3.  Häll av vattnet och tillsätt mjölk och smör och mixa till ett mos. Smaka av med salt och peppar.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset