Panikeröra  

Artikel

5–6 portioner 

300 g rökt braxen
2 kokta ägg 
1 rödlök 
Gräslök 
Dill  
2 dl crème fraiche  
Vitpeppar 

  1. Rök braxen och bena ur. 
  2. Koka äggen och låt dem svalna. Tärna äggen. 
  3. Finhacka rödlök, gräslök, dill och blanda med crème fraiche. 
  4. Blanda samman crème fraichen, äggen och fisk. Smaksätt med vitpeppar. 

Tips! Den rökta braxen kan bytas ut mot annan rökt fisk. Röran passar bra till bland annat buffé, på en skiva mörkt bröd eller på en rågknapp.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset