Pavlova med lemoncurd

Artikel

En söt och god pavlova kan du fylla med det du själv gillar. Dekorera pavlovan enligt säsongens utbud.  

4 ägg 
En nypa salt 
2 ½ dl socker 
1 msk potatismjöl 
½ tsk vaniljpulver eller  1 tsk vaniljsocker  
1 tsk vitvinsvinäger  
Vispad grädde till garnering. 

  1. Sätt ugnen på 200 grader  
  2. Separera äggula och äggvita. Vispa äggvitan och tillsätt en nypa salt, vispa till hårt skum. 
  3. Tillsätt därefter lite socker i taget och vispa tills smeten är hård.
  4. Sikta ner potatismjöl och vänd ner den försiktigt i smeten. Vänd ner vinägern.  
  5. Lägg smeten på en bakplåt med bakplåtspapper och forma en cirkel med en lite högre ytterkant. 
  6. Låt pavlovan stå i rumsvärme i cirka 15 minuter och grädda därefter. 
  7. Sänk temperaturen i ugnen till 120 grader och lägg in kakan. Grädda 1,5 timme. 

Lemoncurd

2 citroner 
1 ½ dl socker 
30 gram smör 
1 msk potatismjöl 
2 äggulor 

  1. Tvätta citronerna. Riv skalet och pressa citronerna. Värm upp citronsaften med det rivna skalet.  
  2. Sila av och tillsätt sockret.
  3. Blanda potatismjölet och äggulorna och vänd ner i citronsaften.  
  4. Koka upp curden på medelvärme. Curden kommer att tjockna. 
  5. När lemon curden kokat upp en gång och tjocknat ställ den ät sidan och låt svalna.  

Chokladganache

50 gram mörk choklad 
2 msk smör 
½–1 dl grädde 

  1. Värm mjölken och smöret.
  2. Lägg chokladen i blandningen och rör om tills chokladen smultit.  
  3. Låt svalna och ringla över kakan. 

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset