Rödbetsbiffar med getostcrème och quinoa

Artikel

1 burk kokta kikärter
6 normalstora rödbetor (cirka 500 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk majsstärkelse (Maizena)
3 ägg
1 msk riven ingefära
Salt, peppar
2 msk smör eller olivolja
Getostcrème
150 g getost
1 dl crème fraiche
Tillbehör
Kokt quinoa
Spenat

  1. Skölj kikärterna och låt rinna av. Skala och riv fint rödbetorna och vitlöken.
  2. Mixa kikärterna i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt majsstärkelse, ägg och riven ingefära. Vänd ner rödbetorna och vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Forma cirka åtta biffar. Stek dem försiktigt i smör eller olja i stekpanna på medelvärme, cirka fem minuter på var sida under lock eller tillred i 200 graders varmluftsugn i cirka 15 minuter.
  4. Skär bor kanterna på osten och smula ner i en skål. Blanda ner crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera biffarna med getostcrème och spenat och kokt quinoa.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset