Varm vegetarisk rågsmörgås

Artikel

Ingredienser

  • 1 stor skiva rivet rågbröd per person
  • 1 stor skiva kokt rotselleri per smörgås
  • Stuvad svamp, 1 l rensad svamp (skogs-eller odlad svamp)
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk matolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl fettfri mjölk + grädde + svampspad
  • 1–2 tsk äkta sojasås
  • ½ tsk rosmarin
  • 2–3 dl riven lagrad ost
  • Några paprikaringar per smörgås

Anvisningar

Putsa svampen och skär den i små bitar. Fräs svamp och lök i matolja. Strö över vetemjöl och späd med vätskan lite i sänder. Låt stuvningen koka cirka 5 minuter. Avsmaka med sojasås och rosmarin. Skär rotsellerin i skivor, skala och koka rotselleriskivorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter eller tills de är nätt och jämnt mjuka. Låt rotselleriskivorna rinna av. Lägg dem på de smörade rågskivorna, klicka på av svampstuvningen och strö över riven ost. Gratinera smörgåsen i 250 grader tills osten smälter och får svag t brun färg. Dekorera med paprikaringar.