Varma svampmackor

Artikel

Ingredienser

  • 1 stor skiva rivet rågbröd per person
  • 1 stor skiva kokt rotselleri per smörgås
  • Stuvad svamp, 1 l rensad svamp (skogs-eller odlad svamp)
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk matolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk + grädde + svampspad
  • 1–2 tsk äkta sojasås
  • ½ tsk rosmarin
  • 2–3 dl riven lagrad ost
  1. Putsa svampen och skär den i små bitar. Fräs svamp och lök i matolja. Strö över vetemjöl och späd med vätskan lite i sänder. Låt stuvningen koka cirka 5 minuter. Avsmaka med sojasås och rosmarin.
  2. Skär rotsellerin i skivor, skala och koka rotselleriskivorna i lättsaltat vatten cirka 5 minuter eller tills de är nätt och jämnt mjuka. Låt rotselleriskivorna rinna av. Lägg dem på de smörade rågskivorna, klicka på av svampstuvningen och strö över riven ost.
  3. Gratinera smörgåsen i 250 grader tills osten smälter och får svagt brun färg.