Grahamsrutor på långpanna

Artikel

30 bitar

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37 grader
  • ¼ dl matolja
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 msk honung
  • 2 ½ dl kvarg
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 12–13 dl vetemjöl

Anvisningar

Smula jästen i en degskål och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt matolja, salt, honung, kvarg och mjölet litet i sänder. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter på varmt ställe. Värm ugnen till 225 grader. Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker plåten. Skär degen i rutor med en vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt ca 20 minuter. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.