Lakesoppa

Artikel

Ingredienser

  • 1 kg flådd, rensad lake
  • 1 stor morot
  • 1 purjolök
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri
  • 1 msk vetemjöl
  • 6 dl fiskbuljong
  • 6 dl mjölk
  • 6 potatisar
  • salt
  • hela vit- och kryddpepparkorn
  • 2–3 lagerblad
  • 2 msk finhackad dill

Anvisningar

Skär laken i 2–3 cm tjocka bitar. Skala och finhacka rotsakerna. Skala potatisarna och skär dem i stora tärningar. Koka upp buljongen, lägg i rotsaker, potatistärningar och kryddor. Låt koka ca 10 minuter. Lägg i lakebitarna och låt allt koka ytterligare 10 minuter. Blanda mjölet i mjölken och avred soppan med blandningen. Låt koka 5 minuter och strö till sist dillen över. Servera färskt gott bröd till soppan.