Svamprisotto med mejram

Artikel

Ingredienser

  • 4 dl avorioris
  • 3 finhackade schalottenlökar eller 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 l svamp- eller kycklingbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 100 g riven färsk parmesanost
  • 2 msk matolja salt, svartpeppar
  • 200 g skogssvamp eller odlad svamp

Anvisningar

Sautera (fräs lätt) ris och lök i oljan några minuter. Häll på vinet och låt koka in. Tillsätt buljongen lite i taget under omrörning och koka risotton ca 15 minuter. Rör ner parmesan och matolja och smaka av med salt och peppar. Fräs under tiden skivad svamp och lök, avsmaka med salt och peppar. Toppa risotton med svamp, lök, mejram och parmesan. Avsluta med ett varv från svartpepparkvarnen. Servera risotton med färskt bröd och marinerad rödbeta.