Revbensspjäll i ugn

Artikel

 

1 kg revbensspjäll
Sås:
1 lök
1 msk margarin
½ dl vatten
2 msk vinäger
1 msk Worcestershirssås
½ dl citronsaft
2 msk farinsocker
Cirka 2 dl chilisås
Salt, paprikapulver

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en långpanna med papper och täck in spjället med folie. Lägg den i ugnen.
  2. Under tiden: hacka löken och bryn den i matfettet.
  3. När löken fått färg tillsätt de övriga ingredienserna.
  4. Låt såsen koka sakta i cirka 20 minuter. Tag bort folien runt köttet och häll såsen över och pensla spjället så att spjället täcks av sås.
  5. Sänk värmen till 175 grader och ös då och då, så att det inte blir torrt. Köttet är färdigt då benen lätt lossnar från köttet, efter 1–1½ timme.