Påskkaka

Artikel

Den här kakan påminner om pascha och står sig flera dagar i kylskåp. Blanda i citrusskal och kanderade fruktskal, russin eller korinter efter egen smak. 

Botten
12 digestivekex 
75 g smör eller olja 
Fyllning
500 g kvark 
2 dl socker 
2 tsk vaniljsocker eller 1 krm vaniljpulver 
3 ägg 
½ dl citronsaft 
½ dl apelsinsaft 
2 tsk rivet citronskal 
2 tsk rivet apelsinskal 
(100 g kanderade fruktskal, korinter eller russin) 
3 msk majsstärkelse (maizena) 
150 g crème fraiche 
Dekoration
Chokladmandlar eller påskgodis 

  1. Mosa kexen i en matberedare. Smält matfettet och blanda med kexen. Smörj en kakform med löstagbar kant (cirka 24 cm). Tryck ut kakbottnen i formen och sätt den i frysen för att stelna. 
  2. Blanda kvarg, socker, ägg, citron- och apelsinskal, saft, majsstärkelse och crème fraiche. Vänd till sist ner de kanderade frukterna. 
  3. Häll fyllningen i kakformen och grädda 60 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna i formen och lösgör den först när den har svalnat. Dekorera med exempelvis chokladmandlar eller annat påskgodis. 

–