Påskkaka

Artikel

Ingredienser

Botten:

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör eller margarin

Fyllning:

  • 500 g kvark
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • ½ dl citronsaft
  • ½ dl apelsinsaft
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 100 g kanderade fruktskal, korinter eller russin
  • 3 msk maizenamjöl
  • 1 burk crème fraiche
  • Dekoration: 4 passionsfrukter och/eller påskgodis

Anvisningar

Den här kakan är till största delen gjord på kvark som har låg fetthalt. Blanda i citrusskal och kanderade fruktskal, russin, korinter efter egen smak. Detta är ett alternativ till pasha eftersom de smaka ganska lika. Sätt ugnen på 175 grader. Mosa kexen i en matberedare. Smält matfettet och blanda med kexen. Tryck ut kakbottnet i en kakfrom (24 cm ) och sätt den i kylskåpet för att stelna. Blanda kvark, socker, ägg, citron- och apelsinskal och saft, maizenamjölet och crème fraîchen. Vänd till sist ned de kanderade frukterna. Häll fyllningen i kakformen och ställ i ugnen och grädda i 60 minuter. Låt kakan svalna i formen och lösgör den först när kakan har svalnat. Dekorera med passionfrukt eller med påskgodis.