Höstens goda ugnsäpplen

Artikel

Ingredienser

  • 4 medelstora äpplen
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • 1 msk kanel ev. russin och /eller hackade nötter
  • 1 msk olja för ugnsformen

Anvisningar

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en ugnsform.
  2. Olja ugnsformen så att äpplena inte fastnar i den. 
  3. Skölj och torka äpplena. Ta bort kärnhuset med en äppelborr, en tesked eller en liten vass kniv.
  4. Blanda smör eller margarin, socker och kanel i en skål. Rör om ordentligt så att smöret blandas väl in med socker och kanel.
  5. Tillsätt russin och hackade nötter.
  6. Fyll hålen i äpplena med blandningen.
  7. Ställ äpplena i en ugnsform och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter.
  8. Servera äpplena varma med vispgrädde eller glass.