Färggrann älggryta

Artikel

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av älg
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 lagerblad
  • 1 burk krossad tomat, 400 g
  • ½ dl vatten
  • 1 buljongtärning eller fond
  • 4 paprikor i olika färger
  • 2 gula lökar
  • 1 pressad vitlök
  • 1 msk balsamico
  • 3 sardellfilé
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Garnering: Färsk basilika

Anvisningar

Bryn köttet i smör + olja i en stekgryta. Tillsätt lagerblad, krossad tomat, vatten och buljong. Låt koka på svag värme ca 30-40 minuter. Ansa paprikorna och skär dem i strimlor. Skala och hacka löken och vitlöken. Tillsätt paprika, lök, vitlök, vinäger, mosade sardeller och basilika i grytan. Låt ytterligare småkoka i ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med hackad färsk basilika.