Aloo matar

Artikel

3 stora potatisar (cirka 500 g)
200 g ärter
½ burk passerad tomat
Cirka 2 cm färsk ingefära
1 msk olja
1 krm chilipulver (kontrollera styrkan på det chilipulver du använder)
1 krm kummin
1 kanelstång
2 lagerblad
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
½ tsk salt
2 dl kokosmjölk
Eventuellt vatten
Färsk koriander till garnering

Skala potatisen och skär den i bitar. Häll olja i en gryta och lägg i kummin, chilipulver, kanelstång, ingefära och lagerblad. Värm upp men låt inte kryddorna brännas. Häll i tomat, kokosmjölk, salt, gurkmeja och koka upp. Lägg i potatisbitar. Låt koka på svag värme tills potatisen mjuknat. Vid behov: späd med vatten under kokningen. Tillsätt ärterna och koka ett par minuter. Strö på koriander. Servera med naanbröd eller ris.