Kroppkakor

Artikel

1 liter överblivet potatismos
2 ägg
2–3 dl vetemjöl
Fyllning
250 gram köttfärs
1 pkt bacon
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 dl finklippt persilja
Svartpeppar

Fräs köttfärs och baconstrimlor tillsammans med finhackad lök och pressad vitlök. Blanda ner persilja. Låt svalna. Blanda samman vetemjöl, ägg och potatismos till en rätt
fast deg. Forma potatissmeten till 10–12 bullar i handen, det går smidigast med våta händer. Gör en fördjupning i bullen, lägg i en klick av fyllningen och täpp till. Placera
på fuktat smörpapper till kokningen. Koka upp lättsaltat vatten. Koka några kroppkakor åt gången. Låt sjuda i fem minuter efter att de flutit upp till ytan. Servera tillsammans
med rårörda lingon och brynt smör. Överblivna kroppkakor kan med fördel skivas och stekas i brynt smör följande dag.